Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På dina villkor

Skratt och glädje
prat och sorg
förenade oss
genom livets sammankoppling

En lycka till föreningen

Tills du övergav allvaret
livets djupare sida
den inre rösten

Och du valde den lätta
ytliga delen
där bara skratt existerar
åt allt
även meningen med livet

Du förbannar de dagar jag känner sorg
varken gråter med
eller lyssnar på mig
Stänger din dörr och låser
tills jag skrattar igen

Men du
jag ser igenom din fasad
att du ofta bara skrattar med munnen
och berättar om hur fantastiskt allt är
hur livet är på topp
även när det går utför

För alla dagar är inte ljusa
och alla har rätt att gråta bort en stund
att lätta sitt hjärta
tills solen går upp igen

Och jag undrar....
var du sådan hela tiden
var det jag
som såg en annan del av dig
ville se den

Bandet är skadat
och svårt att reparera
när du inte ser
inte lyssnar
bara tillåter skrattet genomljuda
så högt du kan
för att alla ska se
"lyckliga dig"

Sviken i kärlek gör ont
men otroheten
i vänskapens innersta
hugger djupare i hjärtat

Jag är din vän
men
bara på dina villkor




Övriga genrer av Vilsen Annette-hittar vägen
Läst 218 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-08-22 12:48



Bookmark and Share


  Lellelobrika
Du är så otroligt duktig mamma!
2009-08-27

  Glensan
Nåt jag känner igen...

"berättar om hur fantastiskt allt är
hur livet är på topp
även när det går utför"

Kul du skriver igen
2009-08-22

  mare VIP
Bra skrivet......
2009-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Vilsen Annette-hittar vägen
Vilsen Annette-hittar vägen