Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag har aldrig tänkt på anorexi förut - bergochdalbanan

.

Lögnen glänser,
vissa dagar,
allt för starkt
i spegel ytan

och jag
känner att
fotfästet
som jag
då och då
lyckas få grepp om
blir till ett
minne blott
och gamla vanor
tar mig tillbaka

och
det är förvånansvärt svårt
att inte
ta tag
i ogästvänliga händer,
trots att man
någonstans,
oftast,
vet
att det är
en störd värld
- en ätstörd värld
som väntar

och ett helvete
jag inte
önskar någon

men jag
sparkar,
slår
och biter mig lös,
- oftast
och tvingar dalarna
till endast korta livslängder
men känner även
att erkännandet
av dalarnas existens
kan
kanske
vara del
av vägen tillbaka

så idag räknar jag
sekunder,
minuter
och dagar
och
försöker
att inte räkna
kalorier




Fri vers av Il poeta della luna
Läst 1019 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2009-08-23 18:17



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Kan inte annat än hålla med undre kommentar. Fy fan, så den satt.
2013-02-26

    ej medlem längre
"Så idag räknar jag
sekunder,
minuter
och dagar
och
försöker
att inte räkna
kalorier"

Det var något av det bästa jag läst!
2011-08-26

  Ida K
Du satte ord på alla mina tankar, I salute you!
2011-06-20

  Maiah VIP
Bra skrivet om någonting så svårt...
2010-11-02

  Baystream
Bra, en frätande sanning och det krävs mod att erkänna den. Bra.
2010-07-06

  Msann
Vet inte vad jag ska säga men... Wow! Vad duktig du är! Rörande!
2010-06-14

  Pplast
Jag kan relatera till varenda ord.
Tack.
Tack för att du skrev om hur det är och idag
var.
2010-06-09

  tjort
<3
2010-03-30

  JohannaCarlsson
Jag minns att jag för länge sedan läste en dikt av dig som jag tyckte var riktigt bra. Nu har jag läst något fler, och du var inte riktigt bra, du var helt fantastisk!
Så ofantligt duktig du är.
2010-03-07

  Kristina Ahlberg
Du äger dina sekunder, minuter och dagar. Vilken makt du har! Du inger hopp! Jag vet vad du skriver om. Skriv, skriv, skriv.
2010-03-03

  *Camilla*
Stark och ärlig
jag finner inga ord...

-Camilla
2010-02-01

  Carola Bouvin
Jag vet inte riktigt hur jag skall skriva här men jag berörs djupt av din text, önskar dig kraft och ork att fortsätta räkna timmar och dagar istället för räknandet av kalorier.
2009-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Il poeta della luna
Il poeta della luna