Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
" Ta vara på dig, Jean-Patrick däruppe "


Träskbarn

 

Vi är träskbarn och syns knappast alls om du inte är ute om natten

Med de utstöttes dom om vår hals har vi samma värde som vatten.


Vi är skuggorna du aldrig känner, som skrämmer men kittlar ändå

Våra ögon brinner och bränner av ett liv du ej kan förstå.


I trappor, brygghus och på vindar bor vi gratis hos var hyresvärd.

Gamla trasor kring kroppen vi lindar till värme vid iskall härd.


Vi lever i synd och har laster, bryter budord, på jakt efter rov.

Vi tillhör de lägsta av kaster och kallas för buse eller bov.


Med knäppta händer vi tvingats på knä, bett om lindring och
renare själ.

Livet vi lever är hårt som trä.

 

Så gud bevare oss väl!








Fri vers av Ärkeängelen Michael
Läst 818 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-08-24 03:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ärkeängelen Michael
Ärkeängelen Michael