Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pale Fire (1962) is a novel by Vladimir Nabokov.
The novel is presented as the publication of a 999-line poem in four cantos by a famous American poet, John Shade. Bilden: V.V.N. (1899-1977)



Vitnande Eld: Canto III:I (V.V.Nabokov)

~*~

Idegranen, livlösa träd!  Ditt stora Kanhända, Rabelais:
    Den stora potatisen.
                                I.P.H., alla amatörers
    Institut (I) för Prepareringen (P)
    För det Hädanefter (H), eller If-all, som vi
    Kallade det—det stora ifall!—upptog mig hela terminen
    Att tala om döden (“att föreläsa om Masken,”
    Skrev President McAber).
                                                Du och jag, vi,
    Och hon, då blott en liten tös, flyttade från New Wye
    Till Yewshade, i en annan, stat som var större.
    Jag älskar de stora bergen.  Från järnporten  [510]
    I det rangliga huset som vi hyrde där
    Såg man en snöig form, så fjärran, så fager,
    Att man blott kunde upphäva en suck av lättnad, ifall
    Den kunde assistera assimilationen.
                                                Iph alls

Vladimir Nabokov 1962
LPWJ svensk version 26/08/09

Vitnande Eld
http://www.poeter.se/viewBook.php?bookId=3639




Övriga genrer (Översättning) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 460 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-08-26 03:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP