Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LIDANDETS SYMBOL



Det var i min ungdoms fagraste vår
jag lade grunden till, hur jag går
Vägen är nu alldeles för smal
jag vacklar fram i mina fodral
Trots att det under sulan står stora tal
det värker, molar och mal
Lätt är att tappa sans och balans,
önskar det inget motstånd fanns

O, kära Moder , om jag lyssnat då,
så lätt i livet jag kunnat gå
Fast intet ont utan gott, man säger,
när bekymren trycka, jag gläds, jag äger
ett par av lidandets symbol
med vassa tår och klackar av stål




Fri vers av Kristina E. Bohlin
Läst 264 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-08-26 20:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kristina E. Bohlin