Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pale Fire (1962) is a novel by Vladimir Nabokov.
The novel is presented as the publication of a 999-line poem in four cantos by a famous American poet, John Shade. Bilden: V.V.N. (1899-1977)



Vitnande Eld: Canto III:IV (V.V.Nabokov)

~*~

Tänk om det inte finns någon som ger hallå hälsningen
Till nykomlingen, ingen mottagning, ingen  [540]
Indoktrinering sen?  Tänk om du slungas
In i ett gränslöst tomrum, din orientering helt försvunnen,
Din själ avklädd och fullständigt ensam,
Din uppgift ofullbordad, din okända förtvivlan,
Din kropp precis i början av förruttnelsen,
En icke avklädnadsbar i morgonklädnaden,
Din änka ligger framstupa på en dunkel säng,
Hon själv en suddig bild i ditt huvud i upplösande!
Medan du avfärdar gudar, den store G inkluderad,
Lånade Iph några spillror periferiska  [550]


Vladimir Nabokov 1962
LPWJ svensk version 27/08/09

Vitnande Eld
http://www.poeter.se/viewBook.php?bookId=3639




Övriga genrer (Översättning) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 400 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-08-27 05:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP