Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pale Fire (1962) is a novel by Vladimir Nabokov.
The novel is presented as the publication of a 999-line poem in four cantos by a famous American poet, John Shade. Bilden: V.V.N. (1899-1977)



Vitnande Eld: Canto III:V (V.V.Nabokov)

~*~

Från mystiska visioner; och den erbjöd tips
(De bärnstensglasögon som behövs för livets eklips)—
Hur ej få panik när du väl är gjord till ande:
Smyga och halka omkring, välja en lugn figur, vid kustbandet,
Möta fasta kroppar och glida rätt igenom,
Eller låta cirkulera genom dig en person.
Hur man skall i svartheten, med en andhämtning lokalisera,
Landet det Ärliga, ett klot av jaspis där nedan.
Hur man ej blir vansinnig i spiralarter av rymden.
Försiktighetsåtgärder tagna i händelse utav en  [560]
Tillfällighetens reinkarnation:  vadan göra
Då du plötsligt upptäcker att du numera

Vladimir Nabokov 1962
LPWJ svensk version 27/08/09

Vitnande Eld
http://www.poeter.se/viewBook.php?bookId=3639




Övriga genrer (Översättning) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 487 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-08-27 06:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP