Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pale Fire (1962) is a novel by Vladimir Nabokov.
The novel is presented as the publication of a 999-line poem in four cantos by a famous American poet, John Shade. Bilden: V.V.N. (1899-1977)



Vitnande Eld: Canto III:VI (V.V.Nabokov)

~*~

Är en ung och utsatt padda
Neddunsande mitt på vägen den trafikfulla,
Eller en björnunge nedanför den brinnande tallen,
Eller ett bokkvalster i den återuppväckta gudomligheten.
Tid innebär varats växlingar, och växlingar, förändringar:
Följaktligen är tidlösheten förbunden att förvirra
Alla sentimentalitetens scheman.  Vi råden ger
Till änklingar.  Han har varit gift två gånger:  [570]
Han möter sina fruar; båda älskade, båda älskande, båda
Svartsjuka på varandra.  Tid innebär utveckling således,
Och utveckling innebär ingenting i Elyseiskt liv.
Kramande ett oföränderligt barn, och frun med hår av lin


Vladimir Nabokov 1962
LPWJ svensk version 27/08/09

Vitnande Eld
http://www.poeter.se/viewBook.php?bookId=3639




Övriga genrer (Översättning) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 454 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-08-27 21:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP