Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pale Fire (1962) is a novel by Vladimir Nabokov.
The novel is presented as the publication of a 999-line poem in four cantos by a famous American poet, John Shade. Bilden: V.V.N. (1899-1977)



Vitnande Eld: Canto III:VII (V.V.Nabokov)

~*~

Sörjer vid randen av dammen hågkommen
Full av en drömlik sky.  Och, tillika blond, men
Med en aning solbrändhet i skuggan efter dag,
Fötterna upp, knäna omfamnade, uppå en stenbalustrad
Den andra sitter och en fuktig blick där höjer
Emot detta blå ogenomträngliga töcken. [580]
Hur börjar man?  Vem skall jag kyssa först?  Vilken leksak
Ger jag bebisen sen?  Vet den lilla melankoliske pojken rakt
Om den frontalkrock vilken på en galen
Marsnatt dödade både modern och barnet?
Och hon, den andra kärleken, med vristerna bara
I ballerinasvart, varför har hon på sig, snälla rara

Vladimir Nabokov 1962
LPWJ svensk version 27/08/09

Vitnande Eld
http://www.poeter.se/viewBook.php?bookId=3639




Övriga genrer (Översättning) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 417 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-08-27 22:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP