Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pale Fire (1962) is a novel by Vladimir Nabokov.
The novel is presented as the publication of a 999-line poem in four cantos by a famous American poet, John Shade. Bilden: V.V.N. (1899-1977)



Vitnande Eld: Canto III:VIII (V.V.Nabokov)

~*~

Örhängen från den andras smyckeskrin?
Och varför vänder hon bort sitt unga skarpa ansikte?
För i drömmar som vi vet så är det så svårt
Att tala med våra kära döda!  De bortser ifrån  [590]
Vår ängslan, känslighet och vår skam—
Den ohyggliga förnimmelsen av att inte vara riktigt likadan.
Och vår skolkamrat dödad i ett fjärran krig
Är ej förvånad över att se oss vid dörren sin,
Och i en blandning av sorglöshet och förstämning
Pekar på pölarna i sin källarvåning.
Men vem kan lära sig dessa tankar av de närvarande
Då vi på morgonen befinner oss in i väggen marscherande


Vladimir Nabokov 1962
LPWJ svensk version 28/08/09

Vitnande Eld
http://www.poeter.se/viewBook.php?bookId=3639




Övriga genrer (Översättning) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 404 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-08-28 09:38



Bookmark and Share


    Calin
det är ju så.. just så bara så underbart bra, nej .. bäst.. min favorit igen...hur många verser blir faovoriter? Ja många...tack för ditt arbete..*kram*det betyder mycket för mig
2009-08-28

  Yrre VIP
Härlig slutkläm i sista raden ;)
2009-08-28
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP