Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pale Fire (1962) is a novel by Vladimir Nabokov.
The novel is presented as the publication of a 999-line poem in four cantos by a famous American poet, John Shade. Bilden: V.V.N. (1899-1977)



Vitnande Eld: Canto III:IX (V.V.Nabokov)

~*~

Under scenanvisningar av någon slentrian
Politiker, någon uniformerad typ av babian?  [600]
Tänka vi på saker och ting som enbart vi känna till—
Imperier av rim, Indiska öar efter vår kalkylering;
Lyssna vi på tuppar som gal i fjärran, och urskilja
Uppå denna grova grå vägg denna sällsynta stensöta;
Och medan våra kejserliga händer är ihopbundna,
Hånar, glatt där smädande, våra underordnade
Dessa hängivna imbeciller, och spottar sedan rätt
I deras ögon bara för det lustiga i det.
Ingen kan heller hjälpa den landsförvisade, gamle mannen
Döende på ett motell, med den ljudliga takfläkten   [610]

Vladimir Nabokov 1962
LPWJ svensk version 28/08/09

Vitnande Eld
http://www.poeter.se/viewBook.php?bookId=3639




Övriga genrer (Översättning) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 404 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-08-28 10:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP