Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Titeln anspelar, med reservation för felcitat, på Roy Anderssons "Sånger från andra våningen"


Saliga äro de som sitter

 

det går kanske inte att schemalägga skapandet
även om det sägs att världen skapades på en vecka
från måndag till lördag
eller från söndag till fredag
därom tvista de lärde
men konstnärer är inga gudar
inte ens i sina egna ateljéer
det går kanske inte
att pricka in kreativiteten i agendan
som en sorts mental ägglossning
man får kanske

sätta sig

saliga äro de som sitter




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 525 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-08-28 12:23



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Tack till Svenna som hjälpte mig att få citatet rätt!
2009-08-30

  Larz Gustafsson VIP
Ingenting sker mekaniskt, som det hette i en gammal progglåt.
2009-08-28

  Eva Langrath VIP
den texten var god jag sätter mig genast ner :)
2009-08-28
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger