Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

26:de augusti

Mamma vräsiga meddelanden morgon angående nyckel.
Telefonsvararen. Jag=dvala.
Gick upp
åt frukost
städade sjöng
hela halva dagen
Badade, duschade
Tvättade håret
Klippte
av

Krabba till middag.
Senapssåsen flög över hela köket och blandades med genomskinligt splitter från glaset som föll i uppåt tusen bitar.
Mer städ
Inre vulkan inte en min bara ett fan.
Torka bordsbenen uppåt skivan, hur i?
Magert krabbkött, medioker mättnad.
Lämnar middag och fortsätter till tvätten.
Kånkar nerför trapp, testar ton i ekot mellan de svampmålade betongväggarna.
Tvättelitvätt, mjukmedel en skvätt.

Upp och skåda kaoset, katten viner genom rummen.
Lillasyster med vänninna har stökat städet till oigenkännlighet.
Mitt dagsverk upp i rök och jag förbannar hemmet med de uppåt tusen saker som inte behövs där.

Jag vet att det är svårt att skiljas från tingen sina men det måste väl finnas en smärtgräns?

Kväll.
Datorn.
Den jag egentligen inte håller av särskilt mycket blir min enda tillflyktsort och inga plågade kattskrik och roade barntjut når mig.
Men snart ligger vi på rosa lakan jag och min lilla svarta Pume Oktavius Purpur,
ja så heter katten.
Imorgon ny dag
nya tag.
Sova gör man på natten.




Prosa (Prosapoesi) av Slangbellan
Läst 179 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-08-28 23:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Slangbellan