Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bevingad gästskribent


Om platsen på en tumme


det är bara skra
lärarinnan med duvgråjackan 
pekar långt
i spetsen för barnaskocken
se mytens musikant
framför stora musikhuset

korvtuggarn med skatbohåret
bland de andra som flockas
på trappan
tycker väl att den ger skugga
och lite relief
åt kungsgatshållet

men allt det där är
bara skra
varför Orfeus står här
kan bara jag veta:
det är för
hans högertumme

för den är stans utkik  
och himla bra mellanvil
när jag ska hem
till tjittertjattrarna
som piper mat
i Observatorielunden




Fri vers av Göran P Rödholm
Läst 285 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-08-29 00:08



Bookmark and Share


  Berit Robin Lagerholm VIP
Så fin den här bevingad gästskribenten var. Hör honom från Observatorielunden till Skåne.
2009-09-26
  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm