Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VÄLSIGNAD VARE BÄNKEN



Gammal och skröplig ser den ut
kan ramla ihop vid blotta åsynen
En vanlig människa skulle inte röra vid den ens

Fast, vad angår det mig?

Kommunalägd och bortglömd i hanteringen
står den där bakom kyrkogården
Brädan i ryggstödet är borta
Den lutar betänkligt mot muren intill de döda
Lukten från gammalt snus och gamla spyor
har trängt in under träflisorna
Fötters skrapande mot grusgången framför den
har lämnat ett djupt hål i marken
och efter regn är det fyllt av vatten
grågult och smutsigt
Årgångars löv och oförstörbara filter
från slutsugna cigarrettfimpar flyter sakta
från gropens ena ända till den andra
Inte ens myggorna dränker sig där!
Annars är det alldeles stilla runt bänken

Men Gud är god!
Det går inte att spegla sig i pölen
för då skulle de dagsfärska annonserna
om gungande vattenmadrasser frysa till is
Men "Skydda djuren" och "Skjut inte de vilda katterna"
ger trygghet och värme över bröstet
Ljusglimtarna från eftervårdarna från gården intill
fladdrar till i de stora pupillerna
som för länge sedan slutat
släppa in ljuset från de döda

Fast, vad angår det mig?




Fri vers av Kristina E. Bohlin
Läst 171 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-08-29 19:13



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
Inte illa pinkat!
2009-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Kristina E. Bohlin