Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

att välja eller inte välja ... är inte frågan

hela ditt liv
består av en räcka val
att inte välja alls
är också ett val
men utan ansvar

man väljer att synas
eller gömma sig bakom
man väljer aktivt
eller man väljer
att förbli passiv

om du är passiv
väljer någon annan vägen
men du väljer
att följa med
utan ansvar

om du står upp
för dina val
blir du stark
även om valen
är till din nackdel

när du inser
att du valt
ditt liv
kan du välja
en annan väg

om du tror att
dina val
är förutbestämda
finns i ditt dna
för alltid

prova då
att välja
något annat
prova då
att välja din dröm

vad händer då?




Fri vers av Gunsan
Läst 214 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-09-04 09:38



Bookmark and Share


  Miss Mod
Vad händer då? Bra fråga.
2009-09-05

  notsomad
existensialissmens kärna - val är vad som skapar vår livsångest. Kul att du poetade om det..
2009-09-04
  > Nästa text
< Föregående

Gunsan
Gunsan