Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Idag ska jag citera VLADIMIR ILJITJ LENIN, Sovjetstatens kommunistiske grundare, avled 1924 ...


"Citat från förr - Gäller än idag !"

Ur boken :"Kommunismens Barnsjukdom" (tryckt 1921, översättning Hannes Sköld, Frams Förlag, STHLM) citerar jag (s 9): "Säkerligen står det nu klart för alla att bolschevikerna (Lenins namn på sin rörelse) inte skulle kunnat hålla
sig kvar vid makten 2½ år, inte ens 2½ månad, utan den strängaste,faktiskt järnhårda disciplin inom vårt parti, utan ett fullt och hängivet understöd åt detsamma från hela massan av arbetarklassen, dvs alla de delar av denna klass , som tänker, som är hederliga, inflytelserika och i stånd att draga efter sig eller hänföra de mera efterblivna delarna av densamma ."

Min kommentar: Detta citat är något av ett Bevis för att Lenin VISSTE att man måste ha folket med sig för att kunna genomföra och utveckla en socialistisk revolution ! Tyvärr avled Lenin vid ett alltför tidigt stadium, endast 6 år efter Revolutionen och vi VET ju vad som hände sedan ! Lenins arv förvaltades, definitivt, INTE ALLS, den DEMONISKE och PARANOIDE Josef Stalin PULVRISERADE allt vad Lenin hade tänkt genomföra !
Om man "översätter" Lenins citat ovan till dagens samhällsdebatt så kan man uttrycka det ungefär så här: Om man ska genomföra en Vänsterrevolution i Sverige så MÅSTE man ha FULLT STÖD från en KLAR MAJORITET av det svenska folket ! En Utopi kan det verka som, men det handlar om Tungt Ideologiskt Arbete Under Lång Tid ....

Jag återkommer med fler citat ur Lenins innehållsrika skrifter........

--




Prosa (Prosapoesi) av Mats Henricson
Läst 191 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-09-04 11:49



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Vem var det som slog ned Kronstadtupproret?
Det var Lenin, inte Stalin.
Hur många dog DEN gången?
2009-09-04

  peter markurth
kvar vid makten 2½ år, inte ens 2½ månad, utan den strängaste,faktiskt järnhårda disciplin inom vårt parti, utan ett fullt och hängivet understöd åt detsamma från hela massan av arbetarklassen, dvs alla de delar av denna klass , som tänker, som är hederliga, inflytelserika och i stånd att draga efter sig eller hänföra de mera efterblivna delarna av densamma ."




tänk över detta, läs orde, rasakaer själv, vad är jag beredd att göra för allas bästa?
2009-09-04
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska