Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till det moderna samhället, för min pappas minnes skull...


..men slipat min kniv i lönn....

Jag har härdat och bankat mitt stål

i glödens famntag har jag svettats mitt blod

I nattens mörker har jag burit tron

på att människans natur trots allt är god


Invid ditt falska altare

har jag bett bönerna men slipat min kniv i lönn

jag har spelat spelet

för att en dag stå ut med min spegelbild i sjön


Jag har burit vapnen i ditt namn

för att en dag komma tillräckligt nära för en stöt

och tron på att det sista du ska se

är en kula från min faders igenrostade musköt


Du stal hans liv och dröm

med ett stämpeltryck från din stämpels matta

I ett enda ögonblicksverk

förstörde du mer än ett svin som du kan fatta


Invid ditt falska altare

har jag bett bönerna men slipat min kniv i lönn

jag har spelat spelet

för att en dag stå ut med min spegelbild i sjön....





Fri vers av operation mindcrime
Läst 354 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-09-04 18:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

operation mindcrime