Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att Lobba har blivit Vardagsmat i politiska sammanhang :Företag lobbar, Intresseorganisationer lobbar, Idéella organisationer lobbar , m fl. Denna skrift handlar om detta fenomen....


"Odé till Lobbyismen !"

Lobbyist
Javisst !
Gå på politiker
Smörja ! Med
"inofficiella"
bidrag
Spörja ! Vad
gör Du
för oss
idag ?

Lobbyist !
På grön kvist
DET ordnar vi
på det
att Ni
gör DET
som VI vill
och
se´n
tiger (om det)
still

Lobbyist
Mutor ?
Absolut.. INTE
bara "lön"
för mödan
räcker
mer än väl
till
"Brödfödan"

Lobbyist
men ej rik
INGEN bryr
sig då
ger inga
pengar,
så....

Lobbyist
ett sliskigt
slaskigt
Gäng
gnidna
vridna
vill ge
dem
Däng (!)......

--








Fri vers av Mats Henricson
Läst 295 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-09-05 18:05



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Hellre Flying Lizards än lounge lizards.
2009-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska