Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
man ska inte krångla till saker och ting


marxism

som åns vatten
söker havet
följer mina tankar
sin egen fåra

händelser
som avgjort
livsskeendet
kommer till ytan

men måste alltid
bedömas
i den situation
de skedde

efterklokhet
är bara
ett avancerat
självbedrägeri

att låta erfarenheten
få inflytande över skeendet
kallas av de lärda
marxism

då är jag väl
marxist





Fri vers av tom boreland
Läst 223 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-09-06 17:23

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Klokt talat !
2009-09-06

  Måna N. Berger
Lakoniskt och bra!
2009-09-06

  peter markurth
ja saker måste ses i sina samband, denna text är bra, jag är en stolt marxist - leninist, det går att tillämpa nu, men först efter korrekt analys...
2009-09-06
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland