Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mördarna


Som vikingarna
Som hunnerna
Som romarna
Likt mongolierna

Så mördade England
På order av kungar och drottningar
I sitt fall, andra namn på mördare
Terrorister och mörderskor
Under århundraden
Ändå långt in i det förra
Människor som de ville
Som de önskade slava åt sej
Eller dö

Skillnaden är att medans de övriga talar om
De gamla tiderna
Så man vet inget släktband så långt tillbaks
Så är engelsmän stolta över
Sin mordiska historia
Barnbarn och barnbarnsbarn lever ännu
Och stoltserar över sin bakgrund
”barn till mördarna”
Bara marginellt mindre dåligt
Än tyskarna under kriget…

Men man har ändå försökt bevara
Stoltheten över kriget
Och dess dödande
Stolligheten
Och omänskligheten


FN säger ”alla människor är lika värda”

Englands människovärderingar
KUNG-Drottning
Deras familj
Hög adel
Mellan adel
Låg adel
Statliga tjänstemän och rika
Tjänstemän
Högbetalda arbetare
Lågbetalda arbetare
Kvinnor
Färgade
Svarta
Hundar och andra husdjur
Svarta i kolonialländer

För mindre än 100 år sedan så fungerade det s k
”stor” Britanien så….

Man undrar vad som var stort där, förutom den kungliga käften
Adelns terror…
Och omänskligheten




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 122 gånger
Publicerad 2009-10-20 22:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO