Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inleder nu en ny serie med olika yrken, börjar med dem, som ser till att vi har något gott till kaffet....


"Bagarens Dikt "

De börjar
i arla morgonstund
då vi andra
ännu träffar
John Blund
Med mjöl i
sina händer
degen de vänder
med hjälp
utav jästen
de bakar
till festen
och fikat
på morgon
vårt dagliga bröd
de ger oss
var dag
snitsigt de strö
på bullarna , ja

Tårtor
och kakor
wiener bröd
och muffins
maskinerna skakar
med ströbröd
som "knakar"

Limpor
och knäcke
till många
de räcke
Wasa blev
franskt
en del
blev väl
danskt
Skogaholm
heter vårt
det doftar
så gott
ur skorsten
när man passerar
på morron
friskt bröd
kanske skorpor

Ja, bagarna är bra
och tack ska Ni ha
för att ni sliter
med bröden
och att ni gitter
att ha glöden........

--




Fri vers av Mats Henricson
Läst 349 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-09-08 20:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska