Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommarminne i d-moll


Nu faller snart löven i allén där vi stod
med blickar av sommar och hjärtan av snö
Jag borde kanske tagit steget då
när dina fingrar följde mitt käkben
men du var ju redan tagen
och jag redan bränd

Och jag kan inte ge av det jag inte har
Han tog allt
Det finns inget kvar

Nu fryser snart ån vid bänken där vi satt
när jag insåg att vad vi än hade så var det allt
Jag borde kanske smakat dina läppar då
men samvetet och förnuftet bromsade impulsen
Vetskapen skar i frostade ögon
Jag skulle aldrig bli som hon

Nej du kan inte ge av det du inte har
Vi kunde haft våra nätter
men inga dar

Snart flyger åter svalorna över björken som vi såg
den där morgonen när solen var grå
Vi kunde ha öppnat våra ögon långt tidigare
men famlade hellre i blindo tillsammans
Du hade hennes foto i plånboken
men min kind i din hand

Men vi kan inte ge av det vi inte har
Vi kan bara göra det bästa
med det vi har kvar




Fri vers av HQ
Läst 350 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-09-13 21:10



Bookmark and Share


  torbjörn j.
eternellerna. de tenderar att samla damm och låter sig inte enkelt dammtorkas. även de rödaste av rosor har en begränsad tid som dekorativt inslag i hemmet.

dikten. jag känner igen greppet. fragment av gamla minnen målade med naturens vackra färger. du gör det där väldigt bra. här hade jag önskat lite mer utrymme för mig som läsare att fylla i. men det är med en behaglig ton och stark närvaro du berättar.

jag läser slutstycket nästan lite som en sensmoral. jag ser så framför mig, ett fång dammiga, torra blommor, nedtryckta i papperskorgen.

därute går det mot vår.
2009-09-21

  blaite
Fan så schysst text..
2009-09-13
  > Nästa text
< Föregående

HQ
HQ