Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den innerligaste närheten

 

Det var ditt liv
det var din död

inte lätt eller frivillig
gick du den till mötes
du slogs
och stångade emot

sedan grät du i månader

Men de sista veckorna
stod ändå kärleken i dig
mild och stark

jag såg den
och förundrades ..
för mitt i detta mörker
brann ett ljus
nästan högtidligt

Du kom så nära ditt liv
när du kände döden

Jag blev ditt bländade vittne
för jag såg
utan att se
det som rörde sig inom dig

de tunga sanna orden
orkade du inte uttala
men jag kände dem ..

Du lärde mig mycket
denna smärtsamma tid

Du var ett under av levande
tomrummet du lämnat
kan aldrig fyllas
och saknaden är för evigt !




Fri vers av * Ammi *
Läst 554 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-09-13 22:58



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så nära man kan komma
livet/döden
som den som ser
fiint!
2009-09-14

  Larz Gustafsson VIP
OERHÖRT stark och mäktig dikt! Kraftfull!
2009-09-13

  Gisela Nordell
"Du kom så nära ditt liv
när du kände döden"
mkt bra!
2009-09-13

  peter markurth
denna äger styrka...
2009-09-13
  > Nästa text
< Föregående

* Ammi *
* Ammi *