Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pale Fire (1962) is a novel by Vladimir Nabokov.
The novel is presented as the publication of a 999-line poem in four cantos by a famous American poet, John Shade. Bilden: V.V.N. (1899-1977)



Vitnande Eld: Canto IV:IX (V.V.Nabokov)

~*~

Och som säkerhetsbladet med skrap och skrik
Färdas längs med landskapet av min kind,
Passerar bilar på landsvägen, och uppför den branta
Lutningen väldiga lastbilar runt mitt käkben krypa,
Och nu ett tyst oceanfartyg där dockar, och nu turnerar
Sunglassers Beirut, och nu så plöjer jag
Det Gamla Zemblas fält där mitt gamla stubb växa,
Och slavar gör hö mellan min mun och min näsa.
Människans liv som kommentar till det dunkla
Ofullbordade poemet.  För vidare användande noteringar.  [940]
Påklädning i alla de rum, jag rimmar och flackar omkring
Genom hela huset med, i min näve, kammen min

Vladimir Nabokov 1962
LPWJ svensk version 14/09/09

Vitnande Eld
http://www.poeter.se/viewBook.php?bookId=3639




Övriga genrer (Översättning) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 405 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-09-14 11:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP