Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pale Fire (1962) is a novel by Vladimir Nabokov.
The novel is presented as the publication of a 999-line poem in four cantos by a famous American poet, John Shade. Bilden: V.V.N. (1899-1977)



Vitnande Eld: Canto IV:X (V.V.Nabokov)

~*~

Eller ett skohorn, som blir till skeden
Som jag äter ägget med.  På eftermiddagen
Kör du mig till biblioteket.  Vi äter där
Kring halv sju.  Och den underliga musan jag har kär,
Min formskiftare, är med mig överallt,
I forskarrum och i bilfordon, och i stol och på pall.
Och hela tiden, och hela tiden, min älskade,
Är du tillika där, under ordet, ovanstående  [950]
Stavelsen, att understryka och att betona
Den livsviktiga rytmen.  Man hörde en klänning på en kvinna
Prassla dagar fordom. Jag uppfångade ofta
Ljudet och förnimmelsen av dina annalkande tankar.

Vladimir Nabokov 1962
LPWJ svensk version 14/09/09

Vitnande Eld
http://www.poeter.se/viewBook.php?bookId=3639




Övriga genrer (Översättning) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 408 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-09-14 11:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP