Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fantasi kan vara såväl en farlig flykt från... som en sann resa till... verkligt ljus. Tack Magnetic North för din inspirerande existens och uppskattning!




Bländande FantasiSfinx = Förvrängd Spegling av Magnetic North's poesi

 

min ömsom spegelvända,
ömsom helt annorlunda version
av "Saknadens Fantasier"
av en lovande, fantastisk poetissa som dessvärre inte finns härinne längre

[hennes original inom klamrar]
där den vackra rytmen samt
somliga associationsbanor behållts

 

 






Sedda ögon bländar tankarna
oblundbarhetens figurer
en svävande katta
en dansande tunnel

["Blinda tankar visar ögonen
osynlighetens symboler
en flygande matta
ett stigande kryphål"]


Inga stigar tillbaka
när bilderna lösryckts
ur den starkaste solens garn
där rosor får grenar
och humlans vingar syns

["Någonstans att försvinna
då synfältet fångats
i den skiraste nattens nät
där vingar blir skuggor
och bara träden hörs"]


på Sfinxens rygg, ett slutligt språng
till skymningslila värld
där varje varelse finns,
ingens livsglädje släcks

["På sagans tyg, en enkel färd
mot gryningsrosa land
dit inga människor ser
inga svartfåglar når"]


i Hatschepsuts tempel
dödsbalsamerat och stängt
för känslors saknad -
hett och lärorikt

["Det högburna Eden
flyktkonstruerat och fritt
från tankars slagfält
- tyst och minneskallt"]


Verkliga fantasier
ser hur en upprest djävuls avbilder
förvandlar sig till gudaskönt sökarljus
längs skapandets brant

["Saknadens fantasier
visar en fallen ängels flygfoton
förledande en bottennådd människa
mot lavröda djup"]









 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 650 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-09-15 16:59



Bookmark and Share


    näver de anima
Två dikter i varandra... Skulle kanske tjäna på om man kunde högerjustera den ena och vänsterjustera den andra. Annars är sådana här arbeten alltid intressanta, särskilt när det är så här välskrivet och har så många anslutna synapser. Än en gång visar sig Internets svaghet, det är för lätt att surfa förbi sådana här underbara alster....
2009-11-14
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP