Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Fotografi = ljusskrift


Skriv med gryningsljuset

 

skriv med gryningens mjuka ljus
spiltan där arbetshästen stod
skriv råmande kor i båsen
rasslande klave när de juverstinna
vände ögonvitorna mot dörren
skriv kalven i kätten

skriv kornigt dunkel
i ladans hö
och på logen där tröskverket slamrade
där logdansen gick i midsommartid
och för längst svunna år sen den döda stod på bår 


skriv med gryningsljuset
trasigt takspån och murknande bräder
skriv in i minnet
gryningsljus

innan grävskopan




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 378 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-09-16 12:11



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Mmmm...sannerligen!
2009-09-17

  Larz Gustafsson VIP
Hell detta gryningsljus!
2009-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger