Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glömskesyster / Färdas

Färdas
förbi övergivna godsbangårdar
längs glömda bansträckningar
genom avfolkade byar

någon går längs spåren
lämnar nogsamt guldlöv mellan sliprarna
där hennes kjolfåll vidrört marken
glittrar nysådd frost

så böjer hon rälsen mot himlen
banvallen som ett silver
högt över snötäckta åkrar
förbi bortglömda byar

färdas
att hälsa hennes syster
att äntligt luta huvudet
i hennes svala famn




Fri vers av Grävling
Läst 432 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-09-16 16:30



Bookmark and Share


  Ayreon
det här var en otroligt vacker dikt! jag älskar språket, temat och det jag ser i mitt huvud när jag läser den :)
2009-11-10

  Vind
En intressant färd, tillika ett dito bildspråk!
2009-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling