Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
samhällsnytta


visst bullrar det

varannan torsdag
dyker den upp
mittpå dan

evigt utskälld
av tornado

dom är ofta två man
en som kör
och en som
tömmer kärlen

den är grön
till färgen

som gräs
eller som sommarens
björklöv
eller som bakisspya

det dammar
på grusvägarna
när dom far
från gård till gård

Chaffören har ofta
glasögon
och skrattar
och vinkar

tömmaren lite
äldre
med ett intelektuelt
ansikte

hur många kärl
har dom tömt
hur många påsar
från konsum och ica

bryr dom sig
när bilen
är kvällsparkerad
och drömmer
i ensamhet




Fri vers av tom boreland
Läst 227 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-09-18 21:38

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  anits VIP
fin skildring av en vardaglig händelse......
2009-09-18

  Måna N. Berger
Sopåkarens poetiska vemod, snyggt skildrat! Jobbet borde vara som upplagt för filosofiska betraktelser över vårt samhälleliga slöseri..
2009-09-18

  Ingela Svenson VIP
Vardagligeheter blir dikt; fin läsvärd text1
2009-09-18

  lodjuret/seglare VIP
ibland förr om åren undrade jag vad samerna som gick i konkurs kunde ta sig för om också de flyttade till storstadens larm, de fortsatte förstås bara med en annan slags renhållning
texten är spännande skriven med en finurlighet utöver det vanliga
2009-09-18
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland