Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varför bryr man sej


Varför bryr du dej
Frågar man
Varför bryr du dej i vad myndigheter
Gör mot människor?

Kanske borde man vara lika opersonlig
Som Håkan Nesser upplösande
Sina egna alster
På gnällig halvnärkingska
Utan uns av känslor
Eller empati, läser han rad på rad
Sida på sida, kapitel för kapitel

Men jag har nog nått inbyggt fel
Jag lägger mej i
Ser inte myndigheters beteende som rätt
För att de är myndigheter
De är ju människor bakom besluten
Som fattar dom
Även om man ibland kan undra
Om de finns nån mänsklighet bakom

Och man blir förbannad
Över myndig-hets
Från myndigheter
Överkörningar av soc
Och andra
Våldtäkter på personligheter
Oftast för att de inte ställer sej i givakt
Visar ”aktning” för de personer
Som myndigheten har i sin ”tjänst”

Som om de vore märkvärdiga
Dessa social ”arbetare” som oftast inte ens
Varit på ett riktigt arbete, i privat sektor
Där prestationer är det viktiga
Inte politisk tillhörighet, poäng på högskola
Och graden av rövslickande
De kräver ofta att ”medbrogaren” lägger sej
Ger upp sitt eget, för de myllar i deras liv
Som vildsvinen i gräset efter mask
Och annat i underjorden av suspekt natur

Kvar efter socialsvinens bökande
Finns i bästa fall en sargad människa
Likt en onyktert plöjd åker
I värsta fall, finns inget alls
För människan orkar inte med hur mycket
Förnedring som helst
Även om det är av ”utbildade” personer
De fattar i alla fall inte att de
SOC är till för människan
Inte tvärtom
SOC är de värsta inom ”omsorgen”
SOC är ofta mer ”sorg”
Än ”om…

Det är vad som stör mej
Vad som får mej engagerad
Och som jag bara inte kan passera
Utan att i alla fall, skriva om det…
Skriva till dom




Fri vers av LassO
Läst 160 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-10-09 20:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO