Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skenrättegång


Skenrättegångar
Till GULAG järnvägen
Skenskarvarnas dunk
Stalin ler bakom ismustachen
En gemytlig syn av snäll farbror
Döljer den isande kalla sanningen
Han leder nog den kompletta dödslistan
Den som mördat flest
Den som skapat mest sorg
Ilska
Ensamhet
Och föräldralösa barn
Barnlösa föräldrar

Mysgubbens S-chimär
Som t o m får människor att tro
Att de gör nåt gott
Med hans isögon i nacken
De anger varandra
Helst före den andre
Gulag den dödsdömdes fulländning
Av domen
”Du får 10 i Gulag”
chansen att överleva är försvinnande liten
de visste det
INGEN kom tillbaks..
Skenrättegångar… de inlejda lögnarna gör sitt jobb
Åskådare skriker som på ishockey matcher
Den åtalade har ingen chans nånstans…
Allt är uppgjort
Skenrättegångar
Skendunk för fångar




Fri vers av LassO
Läst 159 gånger
Publicerad 2009-10-04 16:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO