Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

GULAG


GULAG
Trasor som kläder
Konservburkar på fötterna
Kylan ner mot 60 grader
De ligger i tält
Flera på varanna

Varje sliper tog 10 liv
Det går många slipers på en järnväg
Bra år åker 1 av 10 hem efter avtjänat ”straff”
Sämre år, 1 av 30
Riktigt dåliga år, 1 av 100

Tågen avlöser varandra
Likt judeförintelsen
Fler judar dog i GULAG
Än i förintelselägren
Sägs det
Och många fler människor….

Skenskarvarna dunkar
”år efter år efter år efter år”
Tröstlöst trötta ögon
Saknar sina nära och kära
Tårarna har tagit slut
Om de inte frös bort
Frös fast i tårarnas dal av is




Fri vers av LassO
Läst 161 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-10-09 20:38



Bookmark and Share


  peter markurth
Jo den nuvarandee regeringen samt oppositionen ska det....rakt av..
2009-10-09
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO