Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gustav informatör


Han heter Gustav
Är ”samhållets” informatör
Han informerar om ”allt”
Han informerar polisen
De kommer i civila bilar om kvällarna
Han informerar ägarna
De vill ha strypgrepp om vissa
Av sina hyresgäster

Hyra svart
Hyra förråd svart
Betala till häxan på kontoret
Sen tar hon kvasten och sveper bort
Om det inte passar
Man undrar om hon inte åker med kvasten
Mellan hem och kontor med
De få ggr hon är på kontoret
För hon svarar aldrig på telefonen
”de kan ju vara mittnytt eller TV som
vill fråga om lite oegentligheter

Och allt det där vet informatören
Gustav om
I okt så ska han göra en vända till
För sina olovliga körningar
Det är polisens hållhake på honom
Och han går på det med…
Skönviks egen informatör




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 173 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-06-25 00:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO