Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Olivia Thörn


Tant Olivia Thörn blev över 100 år
Och många år, av tro
Hon var en av de första i den ”förhatliga”
”Pingströrelsen”

Pingstvänner var ett skällsord
Som kristen en gång var
Eller som kväkarna
Baptister. Missionare
Alla dessa namn har en gång liksom ”spottats” ut

Tant Olivia var i början på förra seklet
”pingstvän” och lärare i Dalarna
men det passade sej inte
Ingen fick vara lärare som var bekännande
”pingstvän” de hade kyrkorådet bestämt

Man fick nämligen bara tro på Gud
På samma sätt som man gjorde i statskyrkan
Så tidningarna skrev att
”lärarinna i Dalarna har tappat förståndet”
som rubriker

Tant Olivia var på resa i Stockholm den helgen
Och kände att ”stackars människa som tappat förståndet”
Så hon började att bedja för ”människan” i fråga
Utan att ha en aning om att hon bad
För sej själv….

Historien är sann, fast den är snart 100 år gammal
Tant Olivia dog vid 105 år eller nåt
Kanske fick hon leva så länge
För att hon ovetandes, bad för sej själv…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 215 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-12-13 14:59



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Bokmärker och applåderar.
2012-01-22

  Bibbi VIP
Helt fantastisk berättelse.

Varmt tack och var välsignad rikt!
2012-01-22
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO