Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...är nog ingen alls som vet Finns det månne nåt dekret? Ordbajset som själv jag sk-t? Bilden är en märklig smet *Quintessensen utav 'Det'?


Hur man blir en bra poet...

Det finns ingen klockren definition av

ordet poet,
såvitt jag vet

För i så fall skulle det finnas en gemensam nämnare i all poesi. Utrymme för tolkning kanske alltid finns, men det är för diffust för att kunna ingå i en definition. Glöm definitioner och skriv fritt från hjärtat. Har du något hjärta, och skriver vad det vill berätta, ja då kan du kalla dig för

poet.
Gick bet?

Och hjärta har du, och hjärna med
och känsla har du, som tankesmed
och bränsle har du, en tankens ved
och gåvan har du, att skriva ned!

Så där! Konstigare är det inte.




Fri vers av erkki
Läst 703 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2009-09-23 14:44



Bookmark and Share


  greajt
väldigt bra skrivet
tycker jag
2009-10-11

  Mr Lindemann VIP
Ja, men det är inte helt fel tytt
Men man kan bli som förbytt
då mnmed orden målari det att
den andre så ser ett fyrferkeri
av ord - där man ville få in någe
probert
2009-09-27

  Berit Robin Lagerholm VIP
Mycket fint formulerat och en mycket bra definition.
Visst är det känslan som ska styra. Det gör den ju hos läsaren också.
2009-09-23

  Mats Henricson
Snygg definition !
2009-09-23

  Junitvillingen
Lysande!! Din text blir en hjälp på vägen, tack för den "Mister Poet"!:-)))
2009-09-23

  Bibbi VIP
"Glöm definitioner och skriv fritt från hjärtat"
Det tar jag med mig som ett bevingat ord.
Tack och applåd!
2009-09-23

  walborg
Skönt!
Då får en annan vara med
som inte är någon poet
och skriva utav hjärtat ned
det som själen dunkelt vet.
2009-09-23

  En strimma av guld
Du får det att låta så enkelt och det kanske är så. Det var en bra beskrivning.
2009-09-23

    Bodil Sandberg
Får jag lämna några rosor..nej massvis för denna underbara text!!!överräcker härmed - och applåderar varmt!
2009-09-23

  stenen/ Yv Ericsson
Poet, skald, diktare eller versmakare är benämningar på en person som skriver poesi.

Om det är bra eller ej, är väl till betracktaren att avgöra
Bra text du gjorde:)
2009-09-23

    Tea Alex
skratt Vad glad jag blev av din text! :) Det här var glädjefull läsning!
2009-09-23
  > Nästa text
< Föregående

erkki
erkki