Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
b o k s t ä v e r


vaggvisa

sov, sov

med näsan i håret
så gott som du luktar

små, små händer
släpper när ögonlocken sluter

så andas lugnt och stilla
som om ikonen besannas

strö små frön av friden

blunda av urminnes
susande och suckar

låt mystiken segra




Fri vers av Linen
Läst 410 gånger
Publicerad 2009-09-24 08:19



Bookmark and Share


    Mymlan.
Ja, dessa små händer!
2009-09-24

    J. Herward
en riktig john blund saga:)
2009-09-24

    Melona
ja, vackert

och förunderligt mjukt
som små ikoner
är dessa bilder
av närhet
moder-barn

tycker om detta
du målat upp
med sinnen.
2009-09-24

    resilient
jag som är så dålig på versmått. Men det här sjunger fint, rytmen är härlig. Gillar alla "s"-ord.

"blunda av urminnes
susande och suckar"

Du fångar fint att varje nybliven mamma är jungfru Maria. Varje litet barn ett jesusbarn.

Det borde vara en tavla till. Jag ser bilden klart framför mig.
2009-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Linen
Linen