Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett överraskande gensvar ! Vet att det är förenat med en risk för floppar med Uppföljare, men ska bli ÄNNU bättre denna gång !


Poesigåta (2)

Han gav sitt liv för Mänskligheten
återuppstod till Evigheten

Vem ?



Han sjöng om en gammal kåk
där det ofta uppstod bråk

Vem ?



Hon skrev om en pojke , en minior
som "flög" högt och långt, ett år
han flög över vårt långa land
utan att rädslas det minsta grand
inget vanligt "plan" det var
INGEN så ,nå´nsin flugit har

Vem ?



Han stod på barrikaderna
fast hade ett yrke dock
han ej med de talangerna
gav samhället en chock
satt i finkan i många år
fällde för det, ingen tår

Vem ?

Samma pris som senast ...


--






Fri vers av Mats Henricson
Läst 238 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-09-25 09:32



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Kom igen på fyran: HAN levde på 20-talet, svensk
hade liknande efternamn som en mördad
svensk statsminister ("minus e") .........
NU satt den, va´?!
2009-09-28

  Junitvillingen
Nu måste jag genast ändra mitt 4:e svar om det är okej?? Jag tror svaret ska vara: Lasse-Maja....fast...man kanske inte får ändra sig när man redan svarat och dessutom är väl det svaret också fel, men iaf:
Nr 4: Lasse-Maja
2009-09-25

  Junitvillingen
Hmmm...jag har läst och funderat...men tror att här går jag bet på ett av namnen...men gissa ska jag iaf göra:

1. Jesus
2. Per Myrberg
3. Selma Lagerlöf
4. Nelson Mandela

Nu vågar jag INTE tro att jag har alla rätt...är tveksam till 4:an...funderar också på Joe Hill, men...det känns ändå inte riktigt så...blir spännande att få svaret sedan!!
2009-09-25

  Mats Henricson
Nr 4 var en "giftig rackare"
Han hjälpte många stackare
for omkring landet runt
bodde inte särskilt sunt
för i buren han ofta satt
för de saker
som han sagt
för "haken"
med denne man
var
att han, ALDRIG,
rädder
var.....
2009-09-25

  Larz Gustafsson VIP
Jesus
Per Myrberg
Selma Lagerlöf
Peter Bratt? (Läste hans bok "I fängelse").
Joe Hill kan det väl knappast vara?
2009-09-25

    tramp
Roligt !

Jesus

Olle Adolphsson

Selma L

Nelson M
2009-09-25
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska