Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Centralplan

 

 

En man steg av tåget efter
många långa timmar

av tvång, inte av vilje

det myllrade, det kryllade
och han undrade så
hur det gick till det där
med att undvika

Mannen steg ut på centralplan
tittade, såg
kände under hud
bak slag, under lock

sedan formade han händer till en tratt framför munnen och skrek

"Stoooooruuuuuuman"  

 

 




Fri vers av Lena Krantz VIP
Läst 699 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2009-09-25 20:18



Bookmark and Share


  aol
har bott i storuman, ler till ett fint bokmärke
2011-01-21

  Suzy med punkterna
Detta gillas, nära okonstlat härligt
2009-09-28

  lyckeli
underbar ögonblicksskildring
ju!
2009-09-26

  Ulf Lagerholm
en udda bild för du fram här, härlig i sin originalitet, som en sekvens i någon fellinifilm, fast i svensk miljö

mycket gott!
2009-09-26

  © anakreon VIP
Belönas med applåd och ett varmt leende!
Carl-Erik
2009-09-26

  Pah
men du är ju inte klok. haha. du har en härlig balans i sinnet. skulle han göra lumpen? vore kul att se bönder skickas hit istället för tvärtom. just det ja. de kommer ju redan självmant ;)
2009-09-25

  Catharina Edin VIP
*skrattar* Storuman hahaha - en man steg av tåget - är inte det en Hitchkockfilm eller är det kanske en Västern? Är det High Noon?
2009-09-25

  peter markurth
mkt bra
2009-09-25
  > Nästa text
< Föregående

Lena Krantz
Lena Krantz VIP