Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kunde inte vänta, filosoferar kring detta värdeladdade ord......


Tjuvstart: Den Utopiska Rättvisan !

Rättvisa !
Vad är det ?
Är det att få betalt
efter Prestation ?
Eller efter Kompetens ?
VEM dömer ?
VEM avgör ?
Borde inte vi prata
MER om bedömningsgrunderna ?
Borde inte ett Arbetslag, t ex
vara de som BÄST vet
VEM som fungerar BÄST
och på vilken plats
han/hon passar ?

Rättvisa !
Visst SKA VI, tillsammans,
utforma NORMERNA
finna ut de rätta
Formerna
på Stora MÖTEN
där vi ALLA
kan höras
så väggarna
Skalla !


Rättvisa !
INTE ska
löner sättas
av "snackproffs"
i slutna rum
DET är ju
bara
dumt (!)
Nej, UT på golvet
med diskussionen
det är DÄR
vi anger
tonen
också Samhället
ska UT
till Folket
Politikerna
får ge sig
VI har Rätten
på Vår Sida
Lokala frågor
löses lokalt
nå´t annat
skippar vi
totalt !

Rättvisa !
Nu har jag
bara
inlett
och
ni ska veta
det är
INTE LÄTT..........!!!


---




Fri vers av Mats Henricson
Läst 268 gånger
Publicerad 2009-09-25 20:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska