Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Regeringens direktiv



Det svåra för en borgelig regering är balansen
Å ena sidan så vill man ha småföretag..
JA man säger det i alla fall….
Underförstått de små företagarna kan i dåliga tider
Överleva (bokstavligt talat) med mycke små medel
De blir inte ”arbetslösa” i första taget…

Å ANDRA SIDAN så vill man nu ”förstärka” de
Som har jobb, ekonomiskt
Vilket skulle göra skillnaden mellan ”jobbande”
Och de ”icke jobbande” mycket större
Precis tvärtemot det som småföretagare råkar ut för
VARFÖR?

Om man nu vill ha bra småföretagare
Varför ska t ex inte småföretagen få mer pengar kvar
För de som tjänar lite…

Småföretagen som ofta sitter i strypgrepp från
Bankerna som så gärna får stöd
Från staten
SF sätter ofta hela sin framtid i pant
För att bankerna kräver det helt enkelt
De småföretagare som ”misslyckas” får ofta
Skilsmässa, förstörd ekonomi och
Svältfödd framtid som, ”julklapp”
Och det med statens goda minne…

Snacka om inkörsport för utslagning
De beryktade bankerna ser till att dessa aldrig
Kommer tillbaks
Ja om de inte fifflat förståss. Fifflarna har alltid lite
I en annan kista….




Fri vers av LassO
Läst 124 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-09-27 19:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO