Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om rättvisans förvanskning och hur den missbrukas av etablissemanget .., i poetisk form.....


Justitia - In Blanco !

Justitia
Den förvrids
och förvänds
den misshandlas
och omförhandlas

Justitia
den missbrukas
och stukas
förbrukas
och slukas

Justitia
ett relativt
begrepp
ett "sjunkande skepp"

Justitia
används
som ett vapen
ett slagträ
mot populasen
ett blindskär

Justitia
KAN vi
nå´nsin
uppnå den ?
eller är den
en chimär, se´n ?

Justitia
Man är väl
en tragisk figur
slåss för den
i "ur och skur".....


----




Fri vers av Mats Henricson
Läst 298 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-09-27 13:43



Bookmark and Share


  peter markurth
bra, skriv mer om detta
2009-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska