Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om hur ekonomiska intressen, speciellt de penningstinnas, tagit över begreppet och gjort det oigenkännligt och otjänligt.


Justitia - Penningens Oåtkomliga Makt !

Justitia
Körs över av Multinationalen
bedrövad över Olaten
man svär och kämpar
blir av dem stämplad
som Obotlig "Terrorist"
enfaldigt och trist

Justitia
Kapitalet hånar
det ingen förvånar
för deras "rättvisa"
är blott en Lisa
för oss i botten
De tar Potten
Kanske några skärvor
till oss kastas
Många Skumma Härvor
och DE ska lastas

Justitia
förblir en "Himmelsk Dröm"
Om man INTE synar
"Dollargrynen"
I Varje Skitig "Söm"..............


----




Fri vers av Mats Henricson
Läst 274 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-09-27 18:59



Bookmark and Share


  aol
mästerlig så sann poesi om justitia bravo broder
2009-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska