Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Norm-ala-Ruwaida


Yvonne Ruwaida vill skapa en
”normmyndighet”
Va fan är en normmyndighet
Va fan är en norm?

En Norm är väl e-norm
Eller enorm norm
Normaliserad
SÅ vad fasen vill då Ruwaida
Att vi ska åka taxi för flera
Hundra tusen per år
Som hon gjorde, i riksdagen
Värst av alla….

Och vilken norm ska gälla
”Käka morötter, skita i en låda
och spara gasen därifrån”
Så vad är normen…
Och vad skulle en ”normmyndighet” göra
Skulle den ”myndig-hetsa” mot de
Som inte anses ”norm-ala”
Eller är normen den enorma
Norrmans hysterin

Ska myndigheten normalisera Sverige
Men efter vilka kriterier kan man undra
Ruwaidas?
Då vill nog inte jag vara med i alla fall
För Ruwaidas normer verkar vara väldigt
Motsägelsefulla, minst sagt
Snacka om miljö och ha svenskt rekord
I taxiåkande, är väl knappast riktigt
Dessutom fick skattebetalarna notan
På alla dessa resor….




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 217 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-12-11 11:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO