Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pyramid pyramider



Pyramidernas pyramid
Gå med och satsa pengar här
Sa han
Du får en DVD av mej
”Och skriv den här koden
När du använder den och reggar”

(för då skulle han få pengar för det)
(han skulle få provis på varje krona jag investerade)
(och allt var så bra)

Så varför skulle finans och investeringar
Undgå pyramidspelets princip
Jag log när jag åkte, det var liksom bara
Som ”det skulle vara”
De riktigt snikna säljer inte ens produkter
De säljer ”chanser att göra pengar”
Själv, med egna risker och bedömningar

MEN de tjänar alltid pengar på det
En % för den närmaste
En % för nästa
En % för nästa igen
Och det är procenten som gäller
Hela vägen
Kanske 10 led ger 10% till dom
Och motsvarande mindre, för mej, för dej

Pyramidens pyramid….
Tänker på orden min vän Egon en gång sa:
”det är sjukt att tjäna pengar på finansiering
av en produkt man säljer”
Här vill de tjäna pengar på investeringar
Som de inte riskerar nånting för
Gör ingen arbetsinsats de bara
Ger bort en skiva med en kod…




Fri vers av LassO
Läst 135 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-09-27 20:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO