Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LÅT orden få betyda

Orden kan få betyda
precis vad du vill
Du kan med dem pryda
eller förkasta likt en bacill.

Spelar ingen roll hur du tolkar
för jag vet vad jag menar
För orden är inte det som skolkar
det är din tolkningsrätt som skenar

Låt orden få sin rätta mening
Låt det som sägs vara
för orden behöver ingen rening
när jag på anklagan ska svara.

Jag sträcker ut min hand
i hopp om att du förstår
för med orden satt jag dig i brand
och nu du illa mår.

Det som från pennan formas
kan skada en hel planet
det ska tjoas och gormas
i tolkningens fatala förtret

Så tro mig nu när jag
ska försöka få dig att lyda
säger inte nej, när jag menar ja
Med orden så kan vi betyda..




Fri vers av Max Poisé
Läst 218 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-09-28 12:58



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Väldigt bra rimmat om orden !!!!!! Bokmärker !!!!!
2009-09-28
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé