Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ärligt talat så gör jag sällan såhär. Detta skrevs 100% HELT spontant. Vanligtvis kan jag korrigera/ändra något, denna gång får det vara 100% ärligt. Hoppas någon fattar tycke för mina ord och känslor.


Balladen om han som faktiskt var helt ärlig

 

 

 

tyst
säg inte ett ord
kväv gråten
du gömmer i halsen

älska inte
nej gör det aldrig igen
du vet att du kan ge allt
men sällan får något tillbaka

glöm
vem du är
glöm
det du känner

du har försökt i flera år
fiskat med hjärtat som bete
men aldrig fått napp

du är inte en sådan som kvinnor
trånar och suktar efter
du är en sådan dem anförtror sig till
och kallar vän

otaliga gånger har du hört meningen
du längtat efter att få höra
"jag älskar dig..."
men den har alltid slutat med
"... som en vän"

 

du är en dåre
som tror på romantik
du får aldrig någonting
genom att vara ärlig och trogen

tjejer vill ha män
som är svåra att förstå
män som har brister och fula ärr
tjejer vill hela deras sår

tjejer vill ta något ont
och vända det till något gott
tjejer vill inte ha
någon som redan är perfekt

jag försöker varje dag
att svina och göra fel
men det är så svårt
när mitt hjärta säger nej

jag är en romantiker
mitt hjärta är jag
fyllt utav kärlek
tydligen omöjlig att älska

jag älskar och älskar
blir sällan älskad
men aldrig tar min kärlek slut


jag är inte ond
jag är inte svår
jag är inget svin
men jag ska älska dig
tills du förstår
att kärlek är mer än du tror
kärlek är du och jag

 

 

 




Fri vers av Nicklas VIP
Läst 694 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-09-29 08:33



Bookmark and Share


  Ranja Bjurman
Det kändes att det var rakt från hjärtat, ändå lyckas du att skriva med så bra språk! Det ända som irriterar lite är "dem" istället för "de". Kloka ord, dessutom. Du kommer att hitta drömkvinnan!
Bokmärker, riktigt bra dikt, tycker jag.
2009-09-30

  Lindalou
Fritt flöde blev en väldigt bra text.
Men tjejer vill inte ha svinen, det finns gott om andra tjejer. Diktjaget får kanske vidga sina vyer och lyfta ögonen från de tjejer som dras till svin och se dem de som inte gör det.
2009-09-29

  Hannadraken
blir lite moloket sorgsen av denna. Vill ge diktjaget en dunk i ryggen och en uppmuntrande kram och säga: klart att det finns nån för dig också.

Men kanske har du rätt: att många söker efter sår och destruktiva förhållanden. Det kommer en dag då de söker efter någon snäll och romantisk också. tror jag.
2009-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Nicklas VIP