Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Reinfeldt öppnar för uran



Reinfeldt öppnar för uranbrytning
I ”Norrlands inland”
JAAAAAAAAAAAAAA
Där kan allt helvete få finnas
Uranbrytningen är naturligtvis helt ”riskfri”
Man skulle kunna bryta den var som helst
Men man gör det, ”i norrlands inland”
För de få ”krakar” som ännu inte flytt därifrån
Kan få allt helvete….

De kan få bli med alla skogar
”för vad spelar de för roll att det är fjällnära”
Man dämmer upp vatten
”fär vad spelar det för roll om de har älvar kvar”
Man ska ha vargar på sina områden
”för vargar är inte farliga” det vet ju alla
bara ”fega norrlänningar som säger så”
(de som blivit av med jakthundar och haft dem
på knutarna, ”men hur kan de vara så dumma så
de släpper iväg hundarna själva” säger stadsfolket)
Ingen har blivit dödad av vargar än
Man besprutar skogen om det behövs
Och järnvägsvallarna
”Det var ju inte heller farligt” för nån
sa man, då, alltså då, nu så säger man inget alls
Om då, möjligen att de som sprutade
”får skylla sig själva”

Men faaan när det irrar nån varg för långt ner
Dit där byråkraterna sitter, då djävlar så kallar man in
Polisen, insatsstyrkan och Svea Livgarde
FAST VARGEN bevisat INTE ÄR FARLIG
Detsamma med björnarna
Bra med björn i skogen säger byråkraterna
Men… inte för långt söderut
Inte för nära ”dom” inte där de vill ströva….
FÖR DÅ är de helt plötsligt en ”risk för folk”
De är ingen risk, i norrlands inland
Eller i Värmland, säger man…

De stora väderkvarnarna som kallas vindkraftverk
Får inte ”bekämpas” heller
Norrlands inland ska naturligtvis ta även detta
Man ska acceptera att en massa fula armar ska flyga runt i luften
Väsa och leva om i skogen
”det är ju norrland” och ”varför ska norrlänningar ha nåt
att säga till om där” bara för att de bor, där????
Och varför besprutade man inte banvallarna i mälardalen
”det var ju ofarligt”
Och dessa vindflöljar, de är ju ofarliga och
”de stör inte”, men så bra, ställ några på Ekerö
Drottningholm, faan varför inte Telefonplan?
De stör ju inte… dessutom så blir de kortare
Krafttransporter….

Men man får inget för det heller, liksom vattenkraften
Och nu, de helt ofarliga uranbrotten som skulle kunna ligga
På kungsholmen, ”så bra är miljön runt dom”
Men man lägger dom i ”norrlands inland”
För dem är de inte så noga med
Om det ändå skulle vara farligt, men det vet ju alla
Att det inte blir…
”Vilket det ju inte heller är”, så länge det bara finns
I Norrland….




Fri vers av LassO
Läst 129 gånger
Publicerad 2009-09-29 14:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO