Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Identiteten försvinner, för snickaren, direktören och kassören... när de blir utan jobb så är de bara "arbetslös"


Arbetslös identitet



”Arbetslös fick 400 000 av misstag”
USCH DÅ en arbetslös
Ingen snickare eller sjuksköterska
Expedit eller direktör
Utan en ARBETSLÖS
FY FAN FÖR ALLA DESSA ARBETSLÖSA
VERKAR MAN TÄNKA

För de var ju mycket värre att hon inte hade jobb
Hon var dessutom ensamstående småbarnsmamma
Ni fattar väl
Ingen identitet alls, helt hopplös
Och skaffa småbarn som blivande ensamstående och
Arbetslös…. Fasen rena ”knäppgöken”
”Henne kan man naturligtvis inte lita på”….
För hon var ju helt utan identitet….

Jag påminner mej om att jag en gång betalade fel
Jag fick fel uppgifter om postgiro
Man sa att: ”du får väl hoppas att de är ärliga
Och betalar tillbaks”
Ja så var det då
Men nu var det mer att
”hon gjorde nåt olagligt om inte hon betalade tillbaks”
Men om jag betalat fel så
”kunde jag bara hoppas på att de var ärliga”
För de var mitt eget fel…

Men de är klart jag vet ju inte idag vem det var som fick pengarna
Men troligen inte en ”arbetslös”
För de vet ju alla, i alla fall på TEXT TV
Att arbetslösa ”inte är att lita på”
Utan både jobb och identitet….
Fy fasen….




Fri vers av LassO
Läst 194 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-09-29 14:27



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
människosynen 2009 är skrämmande...
2009-09-29

  Susanne Ljung Adriansson VIP
Jag är själv arbetslös, numera, sedan några månader. Och förra veckan dök det på mig en journalist från en tidning som ville ha min åsikt i någon fråga, tog ett kort på mig, och ville ha namn och yrke. "Jag är arbetslös" slapp det ur mig. Och sen kom jag på att jag hade kunnat säga "arbetssökande" i stället, men jag tänkte att "äh vad sjutton, jag skäms inte, det är inte något fult med att vara arbetslös". Fast lite konstigt känns det att definiera sig själv som det... har inte varit det sen börjat av åttiotalet...
2009-09-29

  Stefan Höglund
Vi har politiker som vill driva människo-synen hundra femtio år tillbaka hur är man skapt i själen då har man någon själ???
2009-09-29
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO