Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vad ska man då göra för å bli fri, hel och modig inuti. Ovisshet är vad jag befinner mig i - Marcus Berg


Ashes to skottlossning



ashes to ashes av jord är du kommen och du borde
röra din hand över groddarna
blåsa ansatser över
förruttnelsen,

eller nej, det borde du inte

jag känner mig som en inkräktare i drömmarländer
när jag redan beslutat att
ockupera själva insomnandet
med min kurade bröstkorg som aldrig kurerar sig mot ångesten

du är en inkräktare från gårdagen



(jag talar fortfarande i motsatser)

egentligen : kom an då

fast kroppen skälver:
rör mig inte, rör inte, rör dig inte i mina rum
alltid samma löjliga lika omöjliga
anledningar

du luktar ångest

jag förbannar att du ingick korruption med
mina skuggsidor
(mest att det var under mitt befäl)

jag luktar ångest

jag tror inte att det var mitt fel när min hand
spänner gummit i slangbellor
skjuter avståndsord och skjuter fler fler och fler
just då tror jag att
det var ert

försöker blunda för faktumet att
detta blivit vardag

(när händerna börjar fantisera om automatvapen
är jag för beredd
instinktivt förberedd, jag har redan rivit lagarna
för morgondagen)

du gick för länge sen

det finns gott om
förgängliga gränsland,
otåliga projektiler kommer fortsätta borra sig igenom
barriärer

det ordnar sig, aska kväver inte min hals

det gör ingenting, det finns svavelstickor

ashes to ashes och av jord är jag kommen
trots att det gått år
sedan mina fötter tryggades mot marken




Fri vers av Sabina Ericsson
Läst 379 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-01-11 02:56



Bookmark and Share


  Anna*
Stark text med mycket vånda i ... känner igen
2010-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Sabina Ericsson